Postavite pitanje

Lekari dostupni 24/7.

Video konsultacije

Zakažite termin.

0
Postovani,

Nedavno mi se dogodila neprijatna situacija, proganjan sam od strane jedne osobe, koja mi je igrom slucaja 'kum'. Ta osoba je dugogodisnji zavisnik o metamfetaminima i jako me je cijenila. Medjutim jednog dana me je ta osoba pozvala da dodjem kod njega kuci, i tu je nastao haos, poceo je da me krsti da mi istjeruje demone itd. Citao sam dovoljno psihosloskih knjiga i ostao sam smiren u toj situaciji, a i svako normalan bi tako mora, jer sam mislio da je to paranoja.
To je proslo i prosle su nakon toga dve nedelje. Dobio sam poziv od njega, prijeteceg sadrzaja, naime, posto mu ja citam misli, da ce da me ubije.
U njegovom pogledu sam vidio da vise to nije ona osoba od ranije. Uspanicio sam se malo i osetio strah.
Resio sam da ga blokiram na svim drustvenim mrezama i promenio sam karticu telefonsku.
Srecom ne zna tacno gde mi je stan, student sam, zna samo da sam na odredjenom mestu.
Prosla su cetiri meseca i ja saznam da je on hospitalizovan u dusevnoj bolnizi u Dobroti, jer je bockao dijete nozem i pokusao da napadne svoju majku.
Jedva su ga obuzdali i hospitalizovan je.
Medjutim, u medjuvremenu, ne znam kako, on je dobio pristup internetu u Dobroti i slao je prijetece poruke, nista direktno, samo sa aluzijama. Da ce da ubije neke osobe, i ja sam se tu pronasao jer je meni pretio.
To je izbacio nedelju dana ili dve nedelje od hospitalizacije.
Ja sam se pozalio kumovima, njegovim roditeljima, u pocetku nisam hteo da pricam, jer nisam hteo da ga cinkarim da se drogira, ali kap je prelila casu.
Rekao sam i oni su mi rekli da ima neku psihozu i da se leci.
Skoro sam saznao da je na terapiji nekoj da su ga pustili deset dana i da samo spava.
Zanima me, da li ta osoba moze meni da naudi, kako da se postavim, kako da se ponasam, da li je to govorio samo u stanju psihoze ili to moze bas da uradi?
Ako mozete neki valjan savet da mi date jer zaista osjecam malu anksioznost od ovoga i plasim se malo?

Izvinite na ovako dugom 'sastavu'

Srdacan pozdrav,

Prihvatite odgovor

subota, avgust 12 2017, 03:46 PM - #Permalink
0
Poštovani,

Nadajmo se da će terapija dati dobre rezultate Vašem kumu.Oprez je svakako potreban , pa savetujem da razgovarate sa članovima porodice obolelog,sa njegovim psihijatrom ako je moguće ,a da izbegavate svaki kontakt sa obolelim dok se problem ne razjasni bar.Pozdrav.
Odgovor je trenutno minimiziran Pokaži
Odgovori (0)
  • Još uvek nema odgovora na ovu diskusiju
Vaš odgovor